emailfb
De lage rug bestaat uit 5 wervels en het bekken en een hele hoop spieren en banden. Deze moeten allemaal soepel bewegen Lage rugpijn wordt ook wel spit, lumbago, hernia of ischias genoemd. Bij rugpijn zijn de spieren, banden en gewrichten in uw rug eigenlijk ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Vier op de vijf mensen hebben last van rugklachten. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug.

Een zeurende of stekende pijn, met of zonder uitstraling naar been en bil. Lage rugpijn ontstaat meestal door overbelasting van de rug. Dit kan zijn doordat u dagelijks veel zit of veel moet tillen in combinatie met draaiende bewegingen dit alles in combinatie met een minder goede spieren. Lage rugpijn is vaak een combinatie en optelsom van verschillende factoren.

Bij FysioVitaalplus+ proberen we de oorzaken in kaart te brengen en deze blijvend met u aan te pakken. Regelmatig bewegen bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je klachten sneller verdwijnen. Onderzoek laat zien dat beweging en therapie aantoonbaar een beter resultaat heeft bij langdurige rugklachten dan geen behandeling. Als je doet wat je deed, krijg je wat je had!

Wat kan ik verwachten van FysioVitaalplus+.
Bij FysioVitaalplus+ kunt u rekenen op een professionele en persoonlijke aanpak van uw rugpijn. Eerst een grondig onderzoek zodat duidelijk wordt waar de lichamelijke klachten vandaan komen, dan wordt er een behandelplan opgesteld en gaan we samen aan de slag. FysioVitaalplus+ heeft een aantal specifieke rugprogramma’s ontwikkeld. Door het volgen van het FysioVitaalplus+ rugprogramma nemen de pijnklachten doorgaans sterk af of verdwijnt de pijn zelfs voor altijd.

We gaan samen met u de conditie, kracht- en coördinatie van rug- en buikspieren verbeteren zodat u weer meer activiteiten kunt en durft te verrichten. Maar we gaan ook de gewrichten en spieren soepel en bewegelijk maken. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. En voor de toekomst gaan we met u kijken hoe klachten zijn te voorkomen door de juiste tiltechniek, bed opmaak methode of stofzuigtechniek!

Onze Kwaliteiten

  • Gratis inloopspreekuur
  • Snel een afspraak
  • Ervaren specialisten
  • Helder over herstel
  • Alle zorgverzekeraars
  • Géén verwijsbrief nodig
  • Fit worden. Fit blijven. Fit zijn.