emailfb
Veel klachten hebben te maken met ons werk. In welke houding staan of zitten wij. Zwaar tillen of juist gedraaid. De hele dag achter een beeldscherm in dezelfde houding met continue een muis binnen handbereik.

Een veelvoorkomende klacht is RSI (Repetitive Strain Injury).Tegenwoordig KANS (Klachten Arm Nek Schouder) geheten. Dit is een verzamelnaam voor allerlei klachten die zijn ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde taak. Het is voor werknemers én werkgevers belangrijk, om te proberen lichamelijke klachten te voorkomen. Hier komt ergonomie om de hoek kijken.

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product, ruimte of werkplek zijn. Het zit in ons dagelijkse leven, en is vooral werk gerelateerd. Het is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet) en moet ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers verzekerd wordt.

Het is belangrijk om bijvoorbeeld uw nek los en sterker te maken bij klachten. Maar daarnaast is het heel belangrijk dat er iets gedaan wordt aan werkhouding en oefening. Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je had!

Wessel Breeuwsma is de ergonomie expert van meubelfabrikant Herman Miller. Hij weet dan ook alles over werkplekken, goed zitten, het ontstaan van klachten en hoe deze zijn te verhelpen, de beste stoel voor de juiste plek, de juiste bureauhoogte. Daarnaast geeft Wessel cursussen over werkomgevingen en werkplekonderzoeken.

LI MIR P 20140724 010 L Wessel20Breeuwsma20Herman20Mille5r

Onze Kwaliteiten

  • Gratis inloopspreekuur
  • Snel een afspraak
  • Ervaren specialisten
  • Helder over herstel
  • Alle zorgverzekeraars
  • Géén verwijsbrief nodig
  • Fit worden. Fit blijven. Fit zijn.