emailfb
U bent geopereerd aan uw heup, mogelijk heeft u een nieuwe heup, en u wilt weer zo snel mogelijk goed kunnen wandelen, werken, rennen met de (klein)kinderen, fietsen of golfen. Wij gaan u helpen. Daar zijn wij goed in.

Jaarlijks krijgen zo'n 25.000 Nederlanders een nieuwe heup. 

De uiteinden van de botten van een gezond heupgewricht passen in elkaar zoals een bol in een kom. Ze zijn bedekt met zacht kraakbeen, zodat ze soepel en pijnloos langs elkaar kunnen bewegen. Met het ouder worden slijt het kraakbeen. Op den duur kan het zelfs helemaal verdwijnen. De botuiteinden worden dan ruw en schuren langs elkaar. Dat veroorzaakt pijn bij het bewegen en stijfheid. Een dergelijke vorm van slijtage noemt men artrose. 20 Procent van alle 55-plussers heeft last van een vorm van arthrose. Van alle 65-plussers is dat zelfs 90 procent. Behalve artrose kan ook een (aangeboren) ziekte of een botbreuk tot heupklachten leiden.

Als de pijn zo erg wordt dat je niet meer kunt doen wat je wilt. Fysiotherapie of medicijnen kunnen de pijn verzachten, maar artrose is (nog) niet te genezen. Wanneer de pijnklachten zo heftig worden dat ze een normaal leven onmogelijk maken, is een heupprothese de oplossing. In dat geval worden de versleten onderdelen van de heup (deels) verwijderd en vervangen door een kunstgewricht.

Wat kan ik verwachten van FysioVitaalplus+.

Na de operatie begeleiden wij het vervolgtraject. Wij geven veel uitleg over de operatie en wat wel en niet direct kan of mag. Daarnaast een onderbouwd beweeg- en trainingsschema onder onze begeleiding. Actieve revalidatie is enorm belangrijk om snel weer op de been te zijn. In veel gevallen beginnen wij zelfs al voor de operatie.Onze Kwaliteiten

  • Gratis inloopspreekuur
  • Snel een afspraak
  • Ervaren specialisten
  • Helder over herstel
  • Alle zorgverzekeraars
  • Géén verwijsbrief nodig
  • Fit worden. Fit blijven. Fit zijn.