emailfb
U bent geopereerd aan uw knie, meniscus of u heeft een nieuwe knie en wilt zo snel mogelijk weer alles kunnen doen wat u leuk vindt.. Wij gaan u helpen door samen met u een actief revalidatie programma te starten. Soms zelfs al voor de operatie.

Het kniegewricht bestaat uit twee botdelen die precies op elkaar passen: het bovenbeen en het onderbeen. De uiteinden daarvan zijn bedekt met een laag kraakbeen, zodat ze soepel en pijnloos over elkaar kunnen bewegen. Hieromheen zit het kniekapsel als een stevige band en de spieren.

Als we ouder worden kan het kraakbeen langzaam gaan slijten ( dunner worden) en soms zelfs helemaal wegslijten. Dan worden de botuiteinden ruw en gaan langs elkaar schuren, waardoor de knie minder goed kan bewegen, dikker en pijnlijk wordt. Dit noemen we artrose. Hoe meer het kraakbeen slijt, hoe erger de klachten meestal worden: meer pijn, zwelling en slechter bewegen en soms krijgt men een instabiel gevoel.

Van alle mensen die een nieuwe knie krijgen is 60% vrouw en van alle mensen boven de 55 jaar heeft een op de vijf knie slijtage klachten. Per jaar worden er in Nederland zo'n 18.000 nieuwe knieën geplaatst. Dit aantal neemt elk jaar toe onder andere omdat het aantal mensen met overgewicht elk jaar toeneemt.

Wat kan ik verwachten van FysioVitaalplus+.

Een actieve aanpak met een onderbouwd revalidatie programma. Wij zorgen dat de mobiliteit van het gewricht weer in orde komt en dat de spierkracht en coördinatie toenemen. Mocht het nodig zijn kijken wij ook naar het gewicht of de leefstijl.
Onze Kwaliteiten

  • Gratis inloopspreekuur
  • Snel een afspraak
  • Ervaren specialisten
  • Helder over herstel
  • Alle zorgverzekeraars
  • Géén verwijsbrief nodig
  • Fit worden. Fit blijven. Fit zijn.